Germencik ne zaman ilçe oldu?
19. yüzyıl sonlarında Aydın iline bağlı bir mahalle merkezi olan Germencik, savaştan sonra 1948 yılında ilçe merkezi olmuş ve günümüze kadar gelişimini sürdürmüştür.
Efeler ne zaman ilçe oldu?
Efeler, Aydın ilinin en büyük ilçesidir. 12 Kasım 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen 6360 sayılı Kanunla Aydın Merkez İlçesinin kaldırılması sonucu kurulmuştur.
Aydın Köşk neyi meşhur?
İlçe merkezinde ve basit köylerde turunçgiller, pamuk, mısır; yüksek arazi yapısına sahip köylerde ise bol miktarda zeytin, kestane ve incir yetiştirilmektedir. Ayrıca karpuz, çilek, erik, şeftali ve buğday gibi ürünler de önem sırasına göre yetiştirilmektedir. Bölgedeki en büyük kestane pazarı Köşk ilçesinde ortaya çıkmaktadır.
Aydın Kuyucak ne zaman ilçe oldu?
İlçemizin yüzölçümü 28 km2 olup nüfusu 27’dir.
Çine ne zaman ilçe oldu?
TARİHİ VE COĞRAFİ YAPI İlçemiz 1877 yılında Bucak, 1880 yılında ise ilçe teşkilatı haline gelmiştir. Yüzölçümü 943 km2 olan ilçemizin %70’i dağlık, %30’u ise düzlüktür.
Germencik adı nereden gelmiştir?
Osmanlı döneminde “İneabat” adıyla da anılan bölgemizin nüfusu, 15. yüzyılın başlarında Bursa, Konya ve Afyon çevresine gelip yerleşen konar-göçer aşiretlerle artmıştır. Dışarıdan gelenlerin kültürel yapısı ve mizacından dolayı “Değirmencik” ismi “Germencik”e dönüşmüştür.
Didim ne zaman ilçe oldu?
1991 yılında ilçe olan Didim, doğusunda Muğla il sınırı, batısında ve güneyinde Ege Denizi, kuzeyinde Bafa Gölü ve Menderes Nehri bulunan bir yarımada biçiminde olup, yaklaşık 402 km2’lik bir alanı kaplamaktadır.
Aydın’ın en büyük ilçesi neresi?
Efeler, Aydın ilinin en büyük ve en merkezi ilçesidir. 12 Kasım 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen 6360 sayılı Kanun ile Aydın merkez ilçesinin kaldırılması sonucu kurulmuştur.
Söke ne zaman Aydın’a bağlandı?
1864 yılında Sığla Sancağı’nın merkezi İzmir’e taşınınca Söke, İzmir’e bağlı bir ilçe oldu. 1868 yılında İzmir’e bağlanarak Aydın’a bağlandı.
Aydın Köşk’in kaç tane köyü var?
Köşk: 1990 sayımına göre toplam nüfusu 22.843 olup, bunun 6.022’si 16. yüzyıl ilçe merkezinde yaşamaktadır.
Nazilli neyi meşhur?
Nazilli’nin nüfusu 150 civarındadır.
Köşk Belediye Başkanı kim?
Nuri GülerKöşk / Belediye Başkanı
Aydın Kuyucak yörük mü?
Bu köyde yaşayan Yörükler, yaşadıkları yerleri birbirlerine anlatırken iki tepe arasında kalan Kuyucak’ı işaret ederek, “Kuyucak’ın tam karşısındaki vadide oturuyoruz” diyorlardı.
Aydın’da kaç tane ilçe var?
Aydın ilinde 17 ilçe bulunmaktadır. Aydın’ın İlçeleri; Efeler, Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar.
Buharkent nerenin ilçesidir?
Buharkent, Ege bölgesinde Aydın ilinin bir ilçesidir. İzmir-Denizli karayolu üzerinde, Efeler’in 88 km doğusunda yer almaktadır. Sıcak su ve jeotermal santraliyle bilinen bir ilçedir. Merkeze bağlı 8 köy bulunmaktadır.
Ergene ne zaman ilçe oldu?
Ergene İlçesi 2013 yılında Tekirdağ İli’nin büyükşehir statüsü almasıyla oluşturulmuş olup yaklaşık olarak Marmaracık ve Misinli, Ulaş, Cumhuriyet, Velimeşe, Sağlık, Yeşiltepe, Paşakko, Vakıflar, Karamet, Karamet, Karamet, Karamet, Karamet, Karamet, Karamet, Karamet, Karamet’i kapsamaktadır. , Yulaflmet, Karamet, Yulaflmet, Karamet, Yulaflmet, KARAMEMET, KARAMEMMET, KARIMMET, KARIMMET, DEBEN Bakırça, Essenler ilçesi. 58.
Didim ne zaman ilçe oldu?
1991 yılında ilçe olan Didim, doğusunda Muğla il sınırı, batısında ve güneyinde Ege Denizi, kuzeyinde Bafa Gölü ve Menderes Nehri bulunan bir yarımada biçiminde olup, yaklaşık 402 km2’lik bir alanı kaplamaktadır.
Germenciğin kaç köyü var?
Germencik: 1990 sayımına göre toplam nüfusu 45.907 olup, bunun 12.285’i ilçe merkezinde, 33’ü ise köylerde yaşamaktadır.
Aydın’ın en güzel ilçeleri hangisi?
Denize sıfır konumu nedeniyle Kuşadası ve Didim bu ilçelerin en ünlüleri olsa da, Efeler, Çine ve Söke gibi ilçeler de yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Aydın’ın her ilçesinde önemli doğal güzellikler ve tarihi yapılar bulunmaktadır.